آخرین بروز رسانی: 3rd جولای, 2022

آشنایی با عملکرد موتور پمپ دیافراگمی تصفیه آب

در این مقاله توضیحات بسیار خلاصه شده و کاربردی برای کلیه همکاران، نصابهای تصفیه آب، فروشندگان دستگاه تصفیه آب، مصرف کنندگان و محققان توسط تیم تحقیق و توسعه شرکت ایلیا گستر، آماده شده که پیشنهاد میکنیم اگر تمایل به افزایش سطح علمی و اطلاعاتی خود دارید حتما مطالعه نمایید. این مقاله با تلاش زیاد همکاران شرکت ایلیا گستر تهیه شده است لطفا در صورت کپی برداری لینک منبع مقاله را عنوان نمایید. پیش نیاز این مقاله، مطالعه مقاله موتور پمپ تصفیه آب پیشنهاد میشود.

بوستر پمپ‌ها در دستگاه های تصفیه آب چه کاربردی دارد؟

بوستر پمپ‌ها در صنایع مختلف دارای کاربردهای گوناگون و متعددی هستند و بر این اساس نیز در اندازه های گوناگون و توان‌‌های متفاوت تولید شده‌‌اند. در سیستم‌‌های آبی وظیفه اصلی بوستر پمپ‌‌ها تامین فشار لازم در یک آن سیستم است. در دستگاه‌های تصفیه آب به روش اسمز معکوس برای انجام تصفیه تا 0.0001 میکرون به عبور آب از فیلتر اصلی دستگاه یا همان ممبران است و عبور دادن آب از ممبران نیز نیازمند وجود یک فشار مشخص و ثابت در آب قبل از ممبران است و این فشار توسط بوستر پمپ دیافراگمی دستگاه که در زبان عامیانه به آن موتور پمپ میگوییم تامین میگردد.

وظیفه اصلی بوستر پمپ تصفیه آب

     این نکته را باید به خاطر داشته باشیم که بوستر پمپ دیافراگمی دستگاه های تصفیه آب به روش اسمز معکوس صرفاً فشار آب را برای عبور از ممبران افزایش می دهد و تاثیری در فشار و شدت جریان آب خروجی ندارد، فشار آب خروجی از شیر برداشت روی سینک توسط مخزن تحت فشار دستگاه تامین میشود.

ساختار بوستر پمپ‌های دیافراگمی در دستگاه‌های تصفیه آب چگونه است؟

     بوستر پمپ دیافراگمی مورد استفاده در دستگاه تصفیه آب به روش اسمز معکوس دارای 2 بخش است، بخش تامین کنند نیرو که متشکل از یک موتور الکتریکی است که توسط شفت تعبیه شده در مرکز آن نیرو و حرکت چرخشی را به قسمت دوم به نام کلگی پمپ که وظیفه افزایش فشار آب را دارد منتقل میسازد. ولتاژ برق ورودی برای تغذیه این بوستر پمپ 24 ولت (DC) با جریان 1،2 آمپر است که از طریق آداپتور دستگاه تأمین می‌گردد.

فشار پمپ دستگاه تصفیه آب

     نیرو ایجاد  شده در موتور پمپ پس از انتقال به کلگی موتور پمپ موجب افزایش فشار آب (در دستگاه‌های خانگی حداکثر معادل 125 PSI) میگردد.

نحوه ایجاد فشار توسط پمپ دستگاه تصفیه آب

در داخل کلگی دیافراگمی پمپ‌های دستگاه‌ها تصفیه آب خانگی 3 فضای سیلندر مانند وجود دارد (تصویر 3 و 4) که طی حرکت رفت و برگشتی قسمت های سیلندری زیر آنها (سه قطعه سیاه در تصویر 5) ابتدا آب با فشار کم را به داخل کشیده و سپس با فشار بالاتر از سوی دیگر خارج میسازد. این حرکت رفت و برگشتی به وسیله لنگی موجود در محور چرخنده داخل کلگی پمپ ایجاد می گردد، این بخش دارای یک پایه با سه بازو است (تصویر 10) که در مرکز آن یک بلبرینگ غیر متوازن قرار داد (تصویر 8) ، هنگامی که حرکت چرخشی از شفت بوستر پمپ به این بلبرینگ منتقل میشود چرخش غیر متوازن بلبرینگ موجب ایجاد یک حرکت موجی شکل در بازوها میگردد و این حرکت موجی شکل از سه بازو به دیافراگمی (تصویر 6) که روی آن قرار دارد منتقل شده و پس از آن نیز در صفحه سیلندری بالایی موجب کمپرس آب میگردد.

تمامی صفحات کلگی پمپ داخل پوسته ای قرار دارد. این پوسته 2 بخش است، بخش زیرین که محل قرار گیری پایه 3 پره و سایر بخشهای کلگی پمپ است و به نوعی پایه کلگی پمپ محسوب شده و کلگی پمپ را بر روی بوستر پمپ سوار میکند (تصویر 9) ، بخش دوم نیز قسمت رویی کلگی است و دارای 1 ورودی و 1 خروجی برای آب است که . داخل این کلگی به نحوی طراحی شده است که آب ورودی کم فشار را به سمت سیلندرها فرستاده و آب خروجی پر فشار را بعد از سیلندرها به بیرون میفرستد، این بخش بر روی بخش اول سوار می گردد (تصویر 1).

آشنایی با عملکرد موتور پمپ دیافراگمی تصفیه آب

دسته‌بندی: وبلاگ